Bananų pyrago receptai: skaniausios idėjos kiekvienam skoniui

Bananų pyragas – tai vienas iš tų desertų, kuris patinka daugeliui. Jis ne tik skanus, bet ir puikus būdas sunaudoti pernokusius bananus. Šiame straipsnyje pateiksime įvairius bananų pyrago receptus, tinkamus skirtingiems skoniams ir mitybos poreikiams: nuo tradicinio iki veganiško, be cukraus ar net glitimo neturinčio varianto. Išsirinkite savo mėgstamiausią ir nustebinkite save bei savo artimuosius!

1. Klasikinis bananų pyragas

Ingredientai:

  • 3 pernokę bananai (geriausia labai minkšti)

  • 150 g cukraus

  • 2 kiaušiniai

  • 100 ml aliejaus (galima naudoti kokosų arba saulėgrąžų)

  • 200 g miltų

  • 1 a. š. kepimo miltelių

  • 1 a. š. sodos

  • Žiupsnelis druskos

  • 1 a. š. vanilės ekstrakto

Paruošimas:

  1. Bananus sutrinkite šakute arba elektriniu trintuvu iki vientisos masės.

  2. Atskirame inde sumaišykite cukrų, kiaušinius ir aliejų. Įmaišykite bananų tyrę ir vanilės ekstraktą.

  3. Į masę persijokite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Gerai išmaišykite.

  4. Supilkite tešlą į kepimo formą, išteptą sviestu arba išklotą kepimo popieriumi.

  5. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių, kol įsmeigtas pagaliukas išlįs sausas.

2. Veganiškas bananų pyragas

Ingredientai:

  • 4 pernokę bananai

  • 150 g kokosų cukraus

  • 100 ml kokosų aliejaus (arba augalinio aliejaus)

  • 250 g speltos miltų

  • 1 a. š. kepimo miltelių

  • 1 a. š. cinamono

  • 50 g smulkintų riešutų (pvz., graikinių arba migdolų)

Paruošimas:

  1. Bananuose sutrinkite iki vientisos masės.

  2. Į bananų masę įmaišykite kokosų cukrų, aliejų ir cinamoną.

  3. Atskirai sumaišykite miltus su kepimo milteliais, o tada juos įmaišykite į bananų mišinį.

  4. Į tešlą įberkite riešutus ir lengvai išmaišykite.

  5. Kepkite orkaitėje apie 45-50 minučių, 180°C temperatūroje.

3. Bananų pyragas be glitimo

Ingredientai:

  • 3 pernokę bananai

  • 3 kiaušiniai

  • 150 g migdolų miltų

  • 100 ml kokosų aliejaus

  • 50 g medaus arba agavos sirupo

  • 1 a. š. kepimo miltelių

  • 1 a. š. cinamono

Paruošimas:

  1. Bananuose sutrinkite iki vientisos masės ir sumaišykite su kiaušiniais, kokosų aliejumi ir medumi.

  2. Įmaišykite migdolų miltus, kepimo miltelius ir cinamoną.

  3. Supilkite tešlą į kepimo formą.

  4. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes.

4. Šokoladinis bananų pyragas

Ingredientai:

  • 3 bananai

  • 200 g miltų

  • 150 g cukraus

  • 50 g kakavos miltelių

  • 100 ml aliejaus

  • 2 kiaušiniai

  • 1 a. š. kepimo miltelių

  • 50 g šokolado gabalėlių (nebūtina)

Paruošimas:

  1. Sutrinkite bananus ir sumaišykite su cukrumi, kiaušiniais ir aliejumi.

  2. Į masę įsijokite miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Gerai išmaišykite.

  3. Jei norite, įmaišykite šokolado gabalėlius.

  4. Kepkite 180°C temperatūroje apie 50 minučių.

5. Bananų pyragas be cukraus

Ingredientai:

  • 4 bananai (kuo labiau pernokę, tuo saldesni)

  • 2 kiaušiniai

  • 150 g avižinių dribsnių miltų

  • 50 g smulkintų datulių

  • 1 a. š. kepimo miltelių

  • 1 a. š. cinamono

  • 100 ml natūralaus jogurto

Paruošimas:

  1. Sutrinkite bananus ir sumaišykite su jogurtu bei kiaušiniais.

  2. Į masę įmaišykite avižinių dribsnių miltus, kepimo miltelius ir cinamoną.

  3. Įdėkite smulkintas datules ir gerai išmaišykite.

  4. Supilkite tešlą į formą ir kepkite apie 40-45 minutes 180°C temperatūroje.

6. Bananų pyragas su riešutų sviestu

Ingredientai:

  • 3 bananai

  • 2 šaukštai riešutų sviesto (žemės riešutų, migdolų ar anakardžių)

  • 2 kiaušiniai

  • 150 g miltų

  • 1 a. š. kepimo miltelių

  • 50 g šokolado gabalėlių arba smulkintų riešutų

Paruošimas:

  1. Sutrinkite bananus ir sumaišykite su riešutų sviestu bei kiaušiniais.

  2. Į masę įmaišykite miltus ir kepimo miltelius. Jei norite, pridėkite šokolado arba riešutų.

  3. Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite 180°C temperatūroje apie 50 minučių.

7. Bananų pyragas su kokosu

Ingredientai:

  • 3 bananai

  • 100 g kokosų miltų

  • 50 g tarkuoto kokoso

  • 3 kiaušiniai

  • 100 ml kokosų pieno

  • 1 a. š. kepimo miltelių

  • 50 g medaus arba agavos sirupo

Paruošimas:

  1. Sutrinkite bananus ir sumaišykite su kiaušiniais, kokosų pienu ir medumi.

  2. Į masę įmaišykite kokosų miltus, kepimo miltelius ir tarkuotą kokosą.

  3. Supilkite tešlą į formą ir kepkite apie 40-45 minutes.

 

Bananų pyragas – tai puikus pasirinkimas ne tik dėl skonio, bet ir dėl paprastumo gaminant. Nesvarbu, ar renkatės klasikinį, veganišką, be cukraus ar glitimo neturintį variantą, šie receptai tikrai įkvėps jus išbandyti ką nors naujo. Prisiminkite, kad galite eksperimentuoti su ingredientais, pridėti mėgstamų priedų, tokių kaip riešutai, šokoladas ar džiovinti vaisiai, ir sukurti savo unikalų desertą.

Šaltinis: https://ebiz.lt/bananu-pyragas/